Leer, ervaar, geniet, repeat!

 

Ervaringsgericht behandelen is zorgen dat je patiënt in het contact met jou direct aan de slag kan met dat wat je hem hebt uitgelegd. Het zorgt er ook voor dat gesprekken over gebeurtenissen die al geweest zijn, naar het nu gehaald worden om zo te focussen op wat er gebeurd bij die patiënt en wat de mogelijkheden zijn om daarin te ontwikkelen.

 The spotlights geeft training in ervaringsgericht behandelen en over hoogbegaafdheid en/of hoogsensitiviteit.

 Naast de verschillende trainingen gericht op ervaringsgericht behandelen, bied ik trainingen over wat hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit betekend voor jou als hulpverlener en voor jouw patiënten. Beide hebben een kwetsbaarheid die soms moeilijk te herkennen is tijdens de diagnostiek, maar wel bepalend is voor het bieden van een effectieve behandeling.

Merk jij als hulpverlener, dat je soms niet meer weet wat je kan doen in een behandeling. Je behandeling vastloopt. Merk jij dat de aurousal soms snel te laag of te hoog is, waardoor je weinig ruimte ervaart om te kunnen behandelen. Je soms (of vaak) moe wordt van de vele verhalen van patiënten die je erg raken. Merk je dat het behandelen ook voor je patiënten soms een moeilijk en zwaar traject is om tot ontwikkeling te komen? Merk je dat je soms andere dingen in behandeling zou willen doen, maar twijfelt of dat wel effectief of evidence based is. Dat je regelmatig buiten de protocollen wilt kleuren, omdat je merkt dat die niet werken bij een patiënt? Wil jij echt op maat behandelen voor iedere patiënt? 

Vanuit the spotlights bied ik trainingen over ervaringsgericht behandelen en ervaringsgericht werken in je behandelingen. Je kan elementen uit de trainingen toevoegen aan de schatkist van interventies en behandelingen die je al bezit.

Jouw kennis en ervaring wordt vergroot, waardoor je nog beter wordt in je werk dan je al was. Deze kennis is bij the spotlights altijd gebaseerd op gedegen theorieën en wetenschappelijke onderzoeken. Ik maak gebruik van minder voor de hand liggende interventies en combinaties, zodat je echt nieuwe elementen in je behandelingen kan toevoegen, in plaats van ‘meer van hetzelfde’.

 

Ervaringsgericht behandelen zorgt dat jij het beste in jezelf, als hulpverlener en je patiënten naar boven kan halen. Durf jij zelf te ervaren hoe dingen werken en de gedegen informatie die dat onderbouwd te leren?

Wil jij er zijn voor hoogbegaafde en/of hoogsensitieve patiënten, zoals je er ook bent voor je andere patiënten? 

Durf jij goed voor jezelf te zorgen en je veerkracht te verhogen, als hulpverlener, terwijl je ook voor je patiënt zorgt?

Trainingen van the spotlights zijn gericht op hulpverleners. Het zelf ervaren van een behandeling of interventie staat samen met het opdoen van gedegen kennis centraal, omdat ik geloof in het ‘practise-what-you-preach’ principe. Ik sta aan de zijlijn klaar om je in dat proces te ondersteunen als dat nodig is.Schitterend trainen is niet:

 • Jezelf los zien van het proces van de patiënt;
 • Veel interventies leren zonder samenhang;
 • Saaie & serieuze theorieën opdreunen;
 • Je eigen kwetsbaarheid verstoppen;
 • Een lange dag zonder sprankeling;
 • In slaap vallen van verveling;
 • Passief kennis vergaren.

Schitterend trainen is:

 • Ervaren wat je doet;
 • Leren wat van belang is;
 • Direct gebruiken wat je leert; 
 • Zorgen dat jij kan blijven helpen;
 • Een ontspannen sfeer om in te leren;
 • Gedegen theorieën en evidence based.
 • Theorie ervaren door je eigen processen;
 • Merken hoeveel ruimte er in behandeling zit;
 • Zorgen dat je iedere patiënt op maat behandelt

Schitterend trainen is leren en ervaren in één

Tijdens de trainingen word je meegenomen in de theorie en evidentie van belangrijke behandelonderdelen.
Het fundament waarop ik je wil laten ervaren wat die theorieën en oefeningen doen bij je.
Om je vervolgens met praktische toepassingen, die je meteen kan gebruiken tijdens een behandeling, weg te laten gaan.

Ervaringsgericht en praktisch toepasbaar leren vanuit kennis, gedrevenheid en vooral de liefde voor het vak. 

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *