Leer, ervaar, geniet, repeat!

Ervaringsgericht behandelen is zorgen dat je patiënt of klant, in het contact met jou, direct aan de slag kan met dat wat je hem hebt uitgelegd. Het zorgt er ook voor dat gesprekken over gebeurtenissen die al geweest zijn, naar het nu gehaald worden om zo te focussen op wat er gebeurt bij die patiënt en wat de mogelijkheden zijn om daarin te ontwikkelen. Je gaat in op patronen in plaats van op incidenten en bevordert daarmee het zelf-herstellend vermogen van de patiënt of klant.

  The Spotlights geeft training in Ervaringsgericht behandelen ,  hoogbegaafdheid en  hoogsensitiviteit. 

Merk jij als hulpverlener, dat je soms niet meer weet wat je kunt doen in een behandeling? Je behandeling vastloopt? Merk jij dat de arousal soms snel te laag of te hoog is? Waardoor je weinig ruimte ervaart om te kunnen behandelen. Je soms vermoeid raakt van de vele verhalen van patiënten die je erg raken als betrokken hulpverlener? Merk je dat het behandelen ook voor je patiënten soms een moeilijk en zwaar traject is om tot ontwikkeling te komen? Wil je soms andere dingen in behandeling doen, maar twijfelt of dat wel effectief of evidence based is? Dat je regelmatig buiten de protocollen wilt kleuren, omdat je merkt dat die niet werken bij een patiënt? Wil jij echt op maat behandelen voor iedere patiënt? Je kunt elementen uit deze trainingen toevoegen aan de schatkist van interventies en behandelingen die je al bezit en kiezen om een gehele ervaringsgerichte behandeling aan te bieden of onderdelen hiervan te gebruiken in je huidige behandelingen.

Naast de verschillende trainingen gericht op ervaringsgericht behandelen, bied ik trainingen over wat hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit betekent voor jou als hulpverlener en voor jouw patiënten. Beide hebben een kwetsbaarheid die soms moeilijk te herkennen is tijdens de diagnostiek, die de verdere diagnostiek beïnvloedt en bepalend is voor het bieden van een effectieve behandeling.

Jouw kennis en ervaring worden vergroot, waardoor je nog beter wordt in je werk dan je al was. Deze kennis is bij The Spotlights altijd gebaseerd op gedegen theorieën en wetenschappelijke onderzoeken. Ik maak gebruik van minder voor de hand liggende interventies en combinaties, zodat je echt nieuwe elementen in je behandelingen kunt toevoegen, in plaats van ‘meer van hetzelfde’.

Ervaringsgericht behandelen zorgt dat jij het beste in jezelf, als hulpverlener en je patiënten naar boven kunt halen. Durf jij zelf te ervaren hoe dingen werken en de gedegen informatie, die dat onderbouwt, te leren? Wil jij er zijn voor hoogbegaafde en/of hoogsensitieve patiënten, zoals je er ook bent voor je andere patiënten? Durf jij goed voor jezelf te zorgen en je veerkracht te verhogen, als hulpverlener, terwijl je ook voor je patiënten zorgt?

Trainingen van The Spotlights zijn gericht op hulpverleners en onderwijspersoneel. Het zelf ervaren van een behandeling of interventie staat samen met het opdoen van gedegen kennis centraal, omdat ik geloof in het ‘practise-what-you-preach’ principe. Ik sta aan de zijlijn klaar om je in dat proces te ondersteunen als dat nodig is.

Deze trainingen kun je zowel in groepen volgen als individueel, precies wat jij nodig hebt en wat past bij jou. 

Schitterend trainen is niet:

 • Jezelf los zien van het proces van de patiënt;
 • Veel interventies leren zonder samenhang;
 • Saaie & serieuze theorieën opdreunen;
 • Je eigen kwetsbaarheid verstoppen;
 • Een lange dag zonder sprankeling;
 • In slaap vallen van verveling;
 • Passief kennis vergaren.
ervaringsgericht behandelen
ervaringsgericht behandelen

Schitterend trainen is:

 • Ervaren wat je doet;
 • Leren wat van belang is;
 • Direct gebruiken wat je leert; 
 • Zorgen dat jij kunt blijven helpen;
 • Een ontspannen sfeer om in te leren;
 • Gedegen theorieën en evidence based;
 • Theorie ervaren door je eigen processen;
 • Merken hoeveel ruimte er in behandeling zit;
 • Zorgen dat je iedere patiënt op maat behandelt.


Schitterend trainen is leren en ervaren in één

Tijdens de trainingen word je meegenomen in de theorie en evidentie van belangrijke behandelonderdelen.
Het fundament waarop ik je wil laten ervaren wat die theorieën en oefeningen doen bij je.
Om je met praktische toepassingen, die je meteen kunt gebruiken tijdens behandelingen, weg te laten gaan.
Ervaringsgericht en praktisch toepasbaar leren vanuit kennis, gedrevenheid en vooral de liefde voor het vak. 

Ik heb, onder anderen, schitterende incompany trainingen gegeven bij: 

Geen reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *