Aan het woord behandeling kleeft voor mij iets sombers of zwaar. Het impliceert dat er iets mis is aan je waar je behandeling voor nodig hebt om het te repareren / genezen. Prima als je een gebroken been hebt. Dan is een stuk gips, tijdelijk niet belasten en daarna de spieren weer optimaal trainen en verzorgen om op je oude niveau te komen een hele goed behandeling.

Ik vind het alleen niet zo lekker klinken als het gaat over je zijn. Als je jezelf niet oké voelt met jezelf, of met de wereld om je heen. Als je het gevoel hebt dat je niet meer goed past op de plek waar je op dat moment in het leven staat, dat je verleden je steeds blijft lastigvallen of als je niet direct in de komende verandering wilt duiken. Als je verstand je wijsmaakt dat je van alles niet waard bent of anderen roepen dat je ‘te’ dit of dat bent. Ik ontmoet namelijk nooit mensen die ‘kapot’  of niet ‘goed genoeg’ zijn. In mijn werk niet, en ook niet privé. Dus wat zou er dan gerepareerd of genezen moeten worden?

Ik vind het woord ‘Zelfari’ beter de lading dekken bij wat ik probeer te doen, als mensen bij mij in behandeling komen. Ik ben graag jouw persoonlijke, iets té enthousiaste, reisgids. Iemand die met jou op safari gaat naar jezelf. Op de Zelfari komen we natuurlijk langs de Big four emoties boos, blij, bang en bedroefd. We voeren experimenten uit om te zien hoe jouw lijf en gedachten reageren. We bekijken hoe we de invloed van het verleden zo kunnen voeren dat het je niet steeds overvalt. Natuurlijk bied ik je tegelijk een kleurrijk, levendige uitleg over wat we onderweg tegen komen, zodat je jezelf beter begrijpt.

Ik beschrijf verschillende routes. Vervolgens ervaar je welke route jij wilt volgen op jouw Zelfari! Hij is van jou en je hoeft niks te zijn dat jij niet bent! De Zelfari is er niet op gericht om jou te repareren, maar om jezelf te zien als het gave mens dat je bent en hoe je volledig buiten de bocht kan genieten van alles dat het leven jou biedt. Als ‘tourguide’ hoop ik, dat ik je kan laten zien hoe je zelf kan sturen en je route in het leven kan bepalen, jouw route, niet die van iemand anders. Een route die  mij overbodig maakt, omdat je zelf leert vertrouwen op hoe je de hobbels en kuilen in het leven kan trotseren. De Zelfari is er niet op gericht om jou beter te laten passen in ‘de grote buitenwereld,’ daar ben je al. De Zelfari is erop gericht om jou te laten zien dat je altijd al goed genoeg was, om je beter te laten passen in je eigenheid, ondanks en met alle angst, twijfels, je verleden, boosheid, verdriet, je ´té´s,  blijheid, onzekerheid of vastzittende gedachten dat je niet goed genoeg bent.  In de Zelfari zijn we onderweg naar jouw levensjij!

Zelfari een lichaamsgerichte eHealth

Tags:

No responses yet

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    nieuwsbrief

    Wil je niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang een gratis E-book over de zinvolheid van spelen in persoonlijke ontwikkeling en herstel.

    * indicates required